Det här är en variant med skivor av kalvinnalår med tomatsås med oregano och kapris. Det påminner lite om Carne Alla Pizzaiola. Snabbt, enkelt och gott.
Du behöver.
- Tunna skivor av kavlinnanlår. Rumstemperatur.
- Vitt vin.
- Hela skalade burktomater. Grovt hackade.
- Torkad oregano.
- Kapris.
- Några vitlöksklyftor, skalade.
- Olivolja.
- Salt, peppar och torkad chili.
- Vetemjöl.
Gör så här.
- Bryn vitlöken i olivolja tills den får lite färg. Släng bort.
- Vänd köttet i mjöl och stek det hastigt i olivoljan. Någon minut på varje sida. Stek inte för mycket åt gången.
- Ta upp köttet, salta och peppra.
- Häll i vitt vin. Skrapa upp. Koka bort.
- Lägg i tomaterna, oreganon, salt och chili. Häll även i eventuell köttsaft som har runnit ifrån köttet.
- Koka tomatsåsen tills den tjocknar. Ungefär en kvart tjugo minuter.
- Lägg i kaprisen och blanda runt.
- Lägg i köttet. Vänd det några gånger i såsen så att det blir varmt.
- Servera.