Kalvinnanlår i pizzasås med kapris


Det här är en variant med skivor av kalvinnalår med tomatsås med oregano och kapris. Det påminner lite om Carne Alla Pizzaiola. Snabbt, enkelt och gott.

Du behöver.

  • Tunna skivor av kavlinnanlår. Rumstemperatur.
  • Vitt vin.
  • Hela skalade burktomater. Grovt hackade.
  • Torkad oregano.
  • Kapris.
  • Några vitlöksklyftor, skalade.
  • Olivolja.
  • Salt, peppar och torkad chili.
  • Vetemjöl.

Gör så här.

  1. Bryn vitlöken i olivolja tills den får lite färg. Släng bort.
  2. Vänd köttet i mjöl och stek det hastigt i olivoljan. Någon minut på varje sida. Stek inte för mycket åt gången.
  3. Ta upp köttet, salta och peppra.
  4. Häll i vitt vin. Skrapa upp. Koka bort.
  5. Lägg i tomaterna, oreganon, salt och chili. Häll även i eventuell köttsaft som har runnit ifrån köttet.
  6. Koka tomatsåsen tills den tjocknar. Ungefär en kvart tjugo minuter.
  7. Lägg i kaprisen och blanda runt.
  8. Lägg i köttet. Vänd det några gånger i såsen så att det blir varmt.
  9. Servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s