Katalansk omelett


Det här är en katalansk matig omelett med vita bönor, tomater och framförallt Butifarra. Speciell men väldigt god. Jag gjorde den, som jag brukar, i ugnen istället för i panna. Receptet kommer ifrån The Foods and Wines of Spain.

Du behöver.

  • Lök, tunnt skivad.
  • Butifarra skuren i tjocka bitar.
  • Tomater, urkärnade och grovt hackade.
  • Vita bönor, kokta.
  • Salt och peppar.
  • Ägg, jag använde 5 stycken.

Gör så här.

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Bryn löken sakta i olivolja till den blir genomskinlig och mjuk.
  3. Lägg i korven och bryn.
  4. Lägg i tomaterna. Rör om och puttra några minuter.
  5. Lägg i bönorna, salta och peppra. Puttra 5-10 minuter eller tills det är färdigt.
  6. Ta upp korvblandningen. Försök att få med så lite vätska som möjligt.
  7. Smöra en ugnsfast form.
  8. Blanda ihop äggen. Salta och peppra. Lägg i korvblandningen .
  9. Lägg omelettsmeten i formen och grädda i ugnen tills den stelnar, cirka 15 minuter.
  10. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s