Det här är en katalansk matig omelett med vita bönor, tomater och framförallt Butifarra. Speciell men väldigt god. Jag gjorde den, som jag brukar, i ugnen istället för i panna. Receptet kommer ifrån The Foods and Wines of Spain.
Du behöver.
- Lök, tunnt skivad.
- Butifarra skuren i tjocka bitar.
- Tomater, urkärnade och grovt hackade.
- Vita bönor, kokta.
- Salt och peppar.
- Ägg, jag använde 5 stycken.
Gör så här.
- Värm ugnen till 180 grader.
- Bryn löken sakta i olivolja till den blir genomskinlig och mjuk.
- Lägg i korven och bryn.
- Lägg i tomaterna. Rör om och puttra några minuter.
- Lägg i bönorna, salta och peppra. Puttra 5-10 minuter eller tills det är färdigt.
- Ta upp korvblandningen. Försök att få med så lite vätska som möjligt.
- Smöra en ugnsfast form.
- Blanda ihop äggen. Salta och peppra. Lägg i korvblandningen .
- Lägg omelettsmeten i formen och grädda i ugnen tills den stelnar, cirka 15 minuter.
- Servera.