Fransk timjanskorv


Det här är en enkel korv med typisk fransk kryddning. Fyra kryddor, torkad timjan och congac. Det som var roligt var att det här blev en av dom godaste korvar jag har gjort. Metoden är ungefär som när man gör Saucisse de Toulouse. 70/30 karre/sidfläsk, 1,8 procent salt och kryddning efter smak. Den här gången blev det svartpepper, fyra kryddor (vitpeppar, nejlika ingefära muskot), torkad timjan och lite congac.

Jag provade korven stekt i smör med potatismos och Charcutiere-sås.

Annonser

3 reaktioner på ”Fransk timjanskorv

  1. Ping: Fransk salviakorv | Coppa rules

    • Med 70/30 ovan så menar jag 70 procent kött och 30 procent fett. Jag brukar använda bog till kött och sedan grisfett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s