Cassoulet med fransk lantkorv


Det här är en enklare cassoulet än den jag gjorde sist. Den heter Cassoulet au Beurre de Cascogne och namnet kommer av att man rör ner ett kryddsmör med vitlök och persilja i slutet. Förutom det så är det bönor, grisskinn, Petit Sale och lantkorv. Grundreceptet kommer ifrån Charcuterie and French Pork Cookery.
Jag använde den franska lantkorven jag gjorde sist och den blev väldigt bra. Ganska grov och robust konstistens med bra smak.

Du behöver.

  • Vita bönor, blötlagda över natten.
  • En bit petit sale.
  • Fransk lantkorv, prickad.
  • Färskt Grisskinn.
  • Bouquet garni med timjan, persilja och lagerblad.
  • Ett antal skalade vitlöksklyftor.
  • Hackad persilja.
  • Dijon senap.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Klä botten på en ugnsfast gryta med griskskinnet.
  3. Lägg petit sale ovanpå.
  4. Häll i bönorna och tryck ner bouquet garni.
  5. Häll på vatten så att det täcker.
  6. Ställ in grytan med lock i ugnen cirka 2 timmar.
  7. Ta ut grytan och lägg ner korven. Salta och peppra.
  8. Ställ in grytan en timme till eller tills bönorna är färdiga.
  9. Koka vitlöksklyftorna tills dom blir mjuka, cirka 10 minuter.
  10. Mortla vitlöksklyftorna. Rör i smör och persilja. Smaka av med senap.
  11. Ta ut grytan ur ugnen.
  12. Häll bort den mesta vätskan och ta bort bouquet garni.
  13. Skär upp köttet och korven i lagom bitar.
  14. Rör i kryddsmöret.
  15. Servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s