Kalvlever med grön paprika


Lever tillhör inte mina favoriter men jag försöker att lära mig. Det här är en spansk variant efter Penelope Casas. Hemligheten med att tillaga lever är att skiva den tunnt och sedan steka den snabbt så att den fortfarande är lätt rosa i mitten. Men smaken och konsistensen är speciell, jag har inte riktigt lärt mig än men är på god väg. Jag serverade med kokt potatis stekt i olivolja och kryddad med piemento, peperoncino och vitlök. Det passade riktigt bra. Klart ätbart.

Du behöver.

  • Tunnt skivad kalvlever.
  • Grön paprika, strimlad.
  • Lök, tunnt skivad.
  • Lite vitt vin.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Bryn löken sakta i olivolja tills den mjuknar.
  2. Lägg i paprikan och låt den sakta brynas tills den blir mjuk.
  3. Ta upp löken och paprikan men lämna kvar olivoljan.
  4. Lägg eventuellt i lite mer olivolja och höj värmen.
  5. Bryn levern hastigt tills den är färdig, några minuter på var sida.
  6. Ta upp levern och håll den varm.
  7. Häll i vitt vin, skrapa upp det som har fastnat i botten och reducera ner till sås.
  8. Häll såsen på kalvlevern.
  9. Lägg i paprikan och löken. Salta och peppra. Värm några minuter.
  10. Servera levern med sås, lök och paprika. Ha potatisen till.
Annonser

3 reaktioner på ”Kalvlever med grön paprika

  1. Ping: Tweets that mention Kalvlever med grön paprika « Coppa rules -- Topsy.com

  2. Här har du en till som har som projekt att lära sig uppskatta lever. Jag mjukstartade med kycklinglever för ett par år sedan, och nu jobbar jag med kalvlever, jag också. Det är ett litet projekt som jag kallar ”lever-KBT”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s