Petit salé


Petit salé är torrsaltat sidfläsk. Man kan steka den som bacon men oftast brukar man låta den sjuda, till exempel i en Cassoulet. Jag använde ett recept av Jane Grigson men tog samma mängd salt och socker som när jag gör pancetta.

Du behöver.

  • Sidfläsk, med skinnet kvar.
  • 2,6 % salt, fint mortlat.
  • 1,75 % socker, fint mortlat.
  • Svartpeppar, grovt krossade.
  • Enbär, grovt krossade.
  • Färsk timjan.
  • Kryddnejlika, grovt krossad.
  • Lagerblad, smulad.

Gör så här.

  1. Blanda kryddorna och gnid in köttet noga. Försök att komma åt överallt.
  2. Lägg köttet med alla kryddor i en väl försluten plastpåse.
  3. Lägg påsen i kylskåpet under press.
  4. Vänd och massera dagligen.
  5. Låt köttet ligga minst 5 dagar, jag lät det ligga en vecka innan jag använde det.
  6. Ta ut köttet och skölj den noga i kallt vatten.
  7. Använd eller frys in.
Annonser

4 reaktioner på ”Petit salé

  1. Ping: Cassoulet « Coppa rules

  2. Ping: Fransk grisleverpate « Coppa rules

  3. Ping: Cassoulet med fransk lantkorv « Coppa rules

  4. Ping: Linser med petit sale | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s