Salsiccia med paprika


Det här är enkel rätt att göra om man har bra salsiccia. Jag gjorde den med den kalarbriska salsiccian. Det här blir en hel rätt som man egentligen inte behöver något mer till, möjligtvis lite bröd.

Du behöver.

  • Salsiccia, pickade.
  • Paprika, blandade färger. Skuren i tärningar.
  • Lök, tunnt skivad.
  • Vitlöksklyftor, fint hackad.
  • Burktomater, utan spad och grovt hackade.

Gör så här.

  1. Bryn löken i olivolja tills den mjuknar.
  2. Lägg i vitlöken och låt den gå med ett par minuter.
  3. Ta upp löken men låt oljan vara kvar.
  4. Lägg i lite mer olivolja och bryn paprikan på ganska hög värme tills den får färg.
  5. Sänk värmen och bryn ett par minuter.
  6. Lägg i tomaterna. Krydda med lite salt och torkad chili.
  7. Låt det puttra tills paprikan är mjuk.
  8. Ta upp paprikablandningen. Lägg i korvarna och häll på vatten så att dom täcks till hälften.
  9. Låt korvarna puttra tills vattnet har kokat bort. Bryn då korvarna i fettet som har runnit ur korvarna till dom får bra färg. Detta tar ungefär 30-40 minuter.
  10. Ta bort fettet från pannan, lägg i löken och paprikaröran. Låt det bli varmt ett par minuter.
  11. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s