Rullsylta


Rullsylta gjord på lammbringa är min personliga favorit till julen. Receptet kommer från Tore Wretmans Svensk husmanskost. I år gjorde jag den på en bringa från det styckade fåret. Det blev väldigt bra.

Du behöver.

  • Bringa med ben från ett lamm eller ett får.
  • Salt.
  • Socker.
  • Vitpeppar, krossad.
  • Kryddpeppar, krossad.
  • Enbär, krossad.
  • Tunna skivor av späck från gris.

Gör så här.

  1. Bena ur och putsa bringan.
  2. Salta och sockra bringan runt om.
  3. Lägg bringan platt och krydda med vitpeppar, kryddpeppar och enbär. Täck bringan med späck.
  4. Rulla ihop bringan och knyt den som en stek. Låt köttet vila ett dygn i kylskåpet.
  5. Koka buljong på benen från bringan. Jag kokade fårbenen med morot, selleri, lagerblad, lök, vitlök, kryddpeppar, vitpeppar, färsk timjan och persilja.
  6. När köttet har vilat till nästa dag låter du den sjuda i buljongen tills den är färdig, cirka två timmar. Var försiktig med saltet i buljongen eftersom köttet är ganska salt.
  7. Låt rullsyltan svalna under press i kylskåpet.
  8. Servera tunnt skivad.

Annonser

2 reaktioner på ”Rullsylta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s