Det här är en enkel lammgryta som ursprungligen kommer ifrån Florens. Giuliano Bugialli har beskrivit den i The Fine Art of Italian Cooking. Jag gjorde den med lammlägg Det tar tid att få mört men som blir väldigt gott.
Du behöver.
- Lammkött skuret i bitar, jag använde lammlägg med ben.
- Fint hackad pancetta.
- Några skalade men hela vitlöksklyftor.
- Rosmarin. Jag använde torkad.
- Olivolja.
- Vitt vin.
- Salt och peppar.
Gör så här.
- Bryn pancettan ett par minuter.
- Lägg i lamm, rosmarin och vitlök.
- Bryn tills lammet får bra färg.
- Häll i vinet och låt det koka några minuter.
- Häll på lite vatten. Salta och peppra.
- Låt grytan puttra under lock tills köttet är mört, min behövde 3 timmar. Häll på mer vatten om det behövs. Vänd då och då.
- Jag lät den sedan vila över natten och tog då bort mycket av fettet som hade flutit upp och stelnat.
- Servera eller frys in.
Ett litet nätt recept på en utomordentligt användbar råvara som bör bräsera under lång tid på låg värme. Jag brukat köpa dessa läggar och köra dem i min BBQ smoker är synnerliggen Gott.
Allt Lam diggas.
Jag har funderat på om man skulle kunna märgbräsera lammlägget som man gör med kalvlägg eller oxlägg, https://copparules.wordpress.com/2010/09/19/margbraserad-kalvlagg/.
Pingback: Påskmiddag « Coppa rules
Pingback: Cannelloni med köttfyllning, lammgryta med ärtor | Coppa rules
Detta recept är suveränt. Skall ätas i Påsk . Trevlig sådan önskar jag dig.
Tack. Ja, den är verkligen bra. Tack det samma.
Pingback: Nyår 2013 | Coppa rules