Enkel lammgryta


Det här är en enkel lammgryta som ursprungligen kommer ifrån Florens. Giuliano Bugialli har beskrivit den i The Fine Art of Italian Cooking. Jag gjorde den med lammlägg Det tar tid att få mört men som blir väldigt gott.

Du behöver.

  • Lammkött skuret i bitar, jag använde lammlägg med ben.
  • Fint hackad pancetta.
  • Några skalade men hela vitlöksklyftor.
  • Rosmarin. Jag använde torkad.
  • Olivolja.
  • Vitt vin.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Bryn pancettan ett par minuter.
  2. Lägg i lamm, rosmarin och vitlök.
  3. Bryn tills lammet får bra färg.
  4. Häll i vinet och låt det koka några minuter.
  5. Häll på lite vatten. Salta och peppra.
  6. Låt grytan puttra under lock tills köttet är mört, min behövde 3 timmar. Häll på mer vatten om det behövs. Vänd då och då.
  7. Jag lät den sedan vila över natten och tog då bort mycket av fettet som hade flutit upp och stelnat.
  8. Servera eller frys in.

7 reaktioner på ”Enkel lammgryta

  1. Ett litet nätt recept på en utomordentligt användbar råvara som bör bräsera under lång tid på låg värme. Jag brukat köpa dessa läggar och köra dem i min BBQ smoker är synnerliggen Gott.
    Allt Lam diggas.

  2. Pingback: Påskmiddag « Coppa rules

  3. Pingback: Cannelloni med köttfyllning, lammgryta med ärtor | Coppa rules

  4. Pingback: Nyår 2013 | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s