Linssoppa med spiskummin


En mild linssoppa från Mellanöstern kryddad med spiskummin. Serverad med smörstekt och gyllenbrun lök och pressad citron. Beskriven av Arto Der Haroutunian i Middle Eastern Cookery. Brun men god.

Du behöver.

  • Röda linser.
  • Hackad lök.
  • Lök i klyftor.
  • Tomat i klyftor.
  • Selleri med blad, grovt skuren.
  • Vitlök, grovt hackad.
  • Smör.
  • Malen spiskummin.
  • Salt.
  • Malen svartpeppar.

Gör så här.

  1. Koka upp vatten.
  2. Lägg i linser, tomat, lök i klyftor, vitlök och selleri.
  3. Koka ungefär en halvtimme.
  4. Stek den hackade löken i smör så att den blir mjuk och gyllenbrun medan soppan kokar.
  5. Passera soppan genom en matkvarn eller sil.
  6. Sjud soppan i några minuter.
  7. Rör i smör och krydda med salt, peppar och spiskummin.
  8. Servera soppan med den smörstekta löken och pressad citron.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s