En mild linssoppa från Mellanöstern kryddad med spiskummin. Serverad med smörstekt och gyllenbrun lök och pressad citron. Beskriven av Arto Der Haroutunian i Middle Eastern Cookery. Brun men god.
Du behöver.
- Röda linser.
- Hackad lök.
- Lök i klyftor.
- Tomat i klyftor.
- Selleri med blad, grovt skuren.
- Vitlök, grovt hackad.
- Smör.
- Malen spiskummin.
- Salt.
- Malen svartpeppar.
Gör så här.
- Koka upp vatten.
- Lägg i linser, tomat, lök i klyftor, vitlök och selleri.
- Koka ungefär en halvtimme.
- Stek den hackade löken i smör så att den blir mjuk och gyllenbrun medan soppan kokar.
- Passera soppan genom en matkvarn eller sil.
- Sjud soppan i några minuter.
- Rör i smör och krydda med salt, peppar och spiskummin.
- Servera soppan med den smörstekta löken och pressad citron.