Spansk färsk chorizo


Det här är en färsk variant av spansk chorizo. Jag gjorde den ungefär som salsiccia med 25 gram salt per kilo kött men med annan kryddning.

Du behöver.

  • Griskött med ungefär 30 procent fett. Jag använde en ganska mager karre som jag blandade upp med lite färskt sidfläsk. Kubat och väldigt kallt.
  • 25 gram salt per kilo kött.
  • Pimentón, rökt spanskt paprikapulver. Jag använde hälften starkt och hälften sött.
  • Mald svartpeppar.
  • Spiskummin.
  • Torkad koriander.
  • Socker.
  • Vitlöksklyftor.
  • Rött vin. Jag använde 6 matskedar till ett kilo kött.
  • Torkad chili. Jag använde en blandning av turkisk mild chili, hel torkad cayennepeppar och peperoncino.
  • Grisfjälster lagd i kallt vatten.

Gör så här.

  1. Blanda och mortla dom torra kryddorna.
  2. Mortla vitlöken, tillsätt vinet och blanda.
  3. Mal köttet grovt.
  4. Blanda i kryddorna och vitlöksvinet. Blanda tills du får en bra smet.
  5. Stoppa korvar av smeten. Jag gjorde dom ungefär 10 centimeter långa.
  6. Jag tänkte låta korvarna hänga någon vecka för att mogna.
  7. Ät eller frys in.
Annonser

4 reaktioner på ”Spansk färsk chorizo

  1. Ping: Ris med zucchini och chorizo « Coppa rules

  2. Jag har dom hängande på en inglasad balkong om det inte är för varmt men man kan hänga dom i kylskåpet också när det är så kort tid.

  3. Ping: Spansk chorizo sommaren 2011 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s