Kadid del 1


Kadid kan man säga är Jerky från Tunisien fast gjort med lammkött istället för nöt. Köttet saltas in, lufttorkas och läggs sedan i olivolja. Man använder det bland annat i couscous, både köttet och olivoljan som köttet ligger i. Jag tänkte göra den med en vanlig lufttorkning, ungefär som bresaola fast kortare. Insaltningen sker med salt och vitlök. Kryddningen, med bland annat torkad mynta och koriander, tillsätter man vid lufttorkningen. Jag har lite löst utgått ifrån ett recept av Paula Wolfert.

Du behöver.

  • Lammkött, utan fett och skuret i långa strimlor.
  • 3,8 procent salt.
  • Några vitlöksklyftor.

Gör så här.

  1. Mortla salt och vitlök.
  2. Massera in salt/vitlöksblandningen i köttet och lägg det i en plastpåse. Förslut väl.
  3. Låt köttet ligga och saltas in i kylskåpet 1 till 2 dagar. Vänd och massera då och då.
Annonser

En reaktion på ”Kadid del 1

  1. Ping: Kadid del 2 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s