Oxbringa i ugn


Jag hade tänkt mig ett mellanting mellan lamm i ugn och Carne alla pizzaiola. Det blev något helt annat men väldigt gott. Resultatet kan jag till stor del tacka köttet för. Välmarmorerat från Sandströms. Bringan är inte den möraste biten men den är otroligt smakrik. Den låga temperaturen och den långa tiden spelar nog också in. Väldigt bra resultat.

Du behöver.

  • Färsk Oxbringa med ben.
  • Hela tomater på burk med spad.
  • Torkad chili, mycket turkisk och lite peperoncino.
  • Torkad oregano.
  • Olivolja.
  • Skivad lök.
  • Vitlöksklyftor, skalade och bankade.
  • Salt.
  • Lite rött vin.
  • Vatten.

Gör så här.

  1. Värm ugnen till någonstans under 100. 75 till 85 kanske (gammal ugn).
  2. Blanda allt förutom vatten i en ugnsfast form.
  3. Ställ in formen i ugnen.
  4. Vänd ös köttet då och då. Tillsätt vatten vid behov.
  5. Jag lät köttet gå i 8 timmar. Då hade köttet nått en innetemperatur på mellan 58 och 61 grader.
  6. Skär upp köttet och servera med såsen och lämplig grönsak.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s