Pasta med köttfärssås


Det här är en typ av ragu som ligger ganska nära den svenska köttfärssåsen. Det går ganska snabbt att göra den och den har en avsevärt mycket lättare smak än Ragu Bolognese, vilket kan vara ganska skönt ibland. Det är ett recept från Kalabrien med den typiska blandningen av lök och vitlök. Man kan göra den på vilken blandning av köttfärs som man har tillgång till. Jag använde överbliven korvsmet från senaste gången jag gjorde Salsiccia Toscana.

Du behöver.

  • Lök, grovt hackad.
  • Några vitlöksklyftor, fint hackade.
  • Hela tomater på burk, grovt hackade och utan spad.
  • Hackad persilja.
  • Riven basilika.
  • Köttfärs.
  • Ett litet glas rött vin.
  • Pasta.

Gör så här.

  1. Bryn löken i olivolja tills den mjuknar.
  2. Lägg i vitlöken några minuter. Akta så den inte blir bränd.
  3. Lägg i tomaterna, hälften av basilikan, hälften av persiljan, salt och peppar.
  4. Bryn köttfärsen i en annan panna tills den får färg. Ta upp köttfärsen utan att få med fettet.
  5. Efter att du har puttrat tomatsåsen i cirka 20 minuter lägger du i köttfärsen och vinet.
  6. Puttra såsen i en halvtimme till.
  7. Några minuter innan såsen är färdig lägger du i resten av persiljan och basilikan.
  8. Servera med pasta.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s