Polenta med fläskragu


En enkel fläskragu med mejram som serveras till polenta med riven pecorino. Väldigt gott. Inspiration från ett Lazio-recept i La Cucina.

Du behöver.

  • Fläskkarre, skuren i kuber.
  • Finhackad lardo eller pancetta.
  • Lök, finhackad.
  • Morot, finhackad.
  • Selleri, finhackad.
  • Färsk mejram, grovt hackad.
  • Vitt vin.
  • Hela tomater på burk, grovt hackade.

Gör så här.

  1. Bryn lardon i lite olivolja.
  2. Lägg i lök, morötter, selleri och mejram. Bryn tills den mjuknar.
  3. Lägg i köttet. Bryn tills den tar färg.
  4. Häll i vinet. Skrapa upp från botten. Låt det koka bort.
  5. Häll i tomater. Salta och peppra.
  6. Låt ragun puttra ett par timmar. Tillsätt eventuellt vatten om det blir för torrt.
  7. Gör polenta, se polenta med tomatsås för instruktioner.
  8. Servera polenta med ragun och riven pecorino.
Annonser

2 reaktioner på ”Polenta med fläskragu

  1. Längesedan jag lagade ragu, över huvud taget! Vet inte om jag lagat det på fläsk på åratal. Och polenta – där påminde du mig om något annat jag inte lagat på länge. Vilken måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s