Cotechino med linser


Cotechinon har hängt och lufttorkat i 8 dygn och jag tänkte pröva den genom att koka den och servera den med linser. Jag letade ett tag efter ett bra recept innan jag använde Marcella Hazans recept från The Essentials of Classic Italian Cooking. Den här korven är speciell, bara det att den måste koka i två och en halv timme, men resultatet är väldigt bra. Det är nog en av dom godaste korvarna jag har gjort.

Du behöver.

  • Gröna eller bruna linser, sköljda.
  • Gul lök, hackad.
  • Selleri, hackad.
  • Cotechino.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Lägg Cotechinon i blöt ett antal timmar i kallt vatten. Hazan rekomenderar minst 4 timmar men jag hade bara 1 timme och fick bra resultat ändå.
  2. Koka korven i några liter vatten två och en halv timme på låg värme.
  3. Någon timme innan korven är färdig börjar du göra linserna genom att fräsa löken i lite olivolja tills den är svagt gyllenbryn, cirka tio minuter.
  4. Lägg i sellerin och låt den svettas i några minuter.
  5. Lägg i linserna och låt den brynas några minuter. Rör om ofta.
  6. Häll på kokande vatten och eventuellt spad från korvkoket.
  7. Låt linserna koka tills dom är färdiga. Se till att all vätska har kokat bort när dom är färdiga. Koka linserna ungefär som risotto.
  8. Dra linserna från värmen och salta och peppra.
  9. Servera linserna med uppskuren och skalad korv.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s