Det här är vad Pellegrino Artusi kallar Gnocchi. Den finns beskriven i Science in the Kitchen and Art of Eating Well från 1891. Den tillagas i buljong och serveras lite som en soppa och påminner ganska mycket om Tortellini, fast utan pasta. Tänk också på att när man gör potatisgnocchi bör man använda en mjölig potatissort, typ King Edward, för att få gnocchin så fluffig och ostabbig som möjligt.
- Några mjöliga potatisar, kokta och pressade.
- Ett kycklingbröst, kokt i lättsaltat vatten och ett lagerblad.
- Parmesan, riven.
- Muskotnöt, riven.
- Två till tre äggulor.
- Mjöl.
- Salt och peppar.
- Köttfond.
Gör så här.
- Finhacka kycklingen.
- Blanda ihop kyckling, potatis, muskotnöt, äggulor och parmesan. Salta och peppra.
- Blanda ihop en bra deg med tillräckligt med mjöl för att den ska hålla ihop.
- Rulla degen till en orm och skär i centimeterstora bitar.
- Koka gnocchin i köttbuljong 5 till 7 minuter.
- Servera.
Pingback: Köttnudlar | Coppa rules