Cotechino är en traditionell italiensk korv som kokas och ofta serveras med linser runt nyår. Det som är speciellt är att den innehåller griskskinn. Jag har valt en enkel och klassisk kryddning med muskotnöt och kanel. Jag hittade receptet på en italiensk web om salumi. Det är tufft för en köttkvarn att mala grisskinn och man kan behöva förkoka skinnet för att kvarnen ska orka med.
Du behöver.
- Griskött med sammantaget 30 procent fett. Jag använde karre. Kallt.
- Grisskinn. Kallt.
- Salt. Till 1445 gram kött använde jag 36 gram.
- Svartpeppar. 7 gram till 1445 gram kött.
- Kanel och muskotnöt efter smak.
- Rött vin, ett litet glas.
- Nötfjälster.
Gör så här.
- Mal köttet och skinnet grovt.
- Blanda köttet med salt, kanel, muskot och vin. Mixa tills du får en bra smet.
- Stoppa korvarna och gör dom 20 till 25 centimeter.
- Häng upp för lufttorkning i 8 dagar.
- Nu är korvarna färdiga att användas eller frysas in.
Pingback: Cotechino med linser « Coppa rules
Pingback: Kokt kött | Coppa rules