Spaghetti med tomatsås, guanciale och mejram


Det här är en väldigt god variant av Bucatini all’Amatriciana som är vanlig i Umbrien. Guanicale, färsk mejram och Pecorino är en väldigt bra kombination.


Du behöver.

  • Spaghetti.
  • Guanciale, grovt skuren.
  • Lök, skivad.
  • Hela burktomater, grovt hackade.
  • Färsk mejram, grovt hackad.
  • Riven pecorino.
  • Olivolja.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Bryn lök och Guanciale sakta i olivolja tills löken mjuknar.
  2. Lägg i tomaterna och salta. Puttra sakta i cirka 30 minuter.
  3. Koka spaghettin lite underkokt.
  4. Lägg i mejram och rör om.
  5. Lägg i pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten.
  6. Koka färdigt pastan under omrörning.
  7. Dra pastan från värmen och rör ner osten.
  8. Servera.
Annonser

2 reaktioner på ”Spaghetti med tomatsås, guanciale och mejram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s