Bresaola hösten 2010 del 2


Bresaolan har insaltats i 10 dagar och den ska nu lufttorka.

Du behöver.

  • Insaltad bresaola, avtorkad.
  • Rött vitt.
  • Krossad svartpeppar.

Gör så här.

  1. Skölj och massera köttet med vin.
  2. Krydda med svartpeppar.
  3. Stoppa in köttet i tubbandage. Knyt det som en stek.
  4. Låt det hänga och lufttorka minst 3 eller 4 veckor.
Annonser

8 reaktioner på ”Bresaola hösten 2010 del 2

  1. Ping: Provsmakning av bresaola hösten 2010 « Coppa rules

  2. I vilken temperatur/luftfuktighet ska köttet hänga månne? Jag har knutit ihop en entrecote på ca 1 kilo som legat i 10 dagar i saltpåse. Jag hängde in den i kylen, men den kanske snarare ska hänga i köksfönstret om den nu bara ska hänga 3-4 veckor..?

  3. jag har precis gjort enligt ovan och nu hänger den nere i källaren. Där är 5 grader varmt och luftfuktigheten är nog inte så hög. Behöver köttet hänga längre eftersom temperaturen är lägre?

  4. Ping: Mocetta vintern 2010 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s