Coppa hösten 2010 del 2


Coppan har legat på insaltning i 9 dagar och det har blivit dags hänga upp den för lufttorkning.

Du behöver.

  • En insaltad Coppa.
  • Krossad svartpeppar.
  • Vitt vin.

Gör så här.

  1. Torka av köttet.
  2. Skölj och massera köttet med vitt vin.
  3. Krydda köttet med svartpeppar.
  4. Lägg köttet i elastiska tubbandage. Förslut väl. Knyt som en stek.
  5. Häng köttet på lufttorkning 3 månader.
Annonser

5 reaktioner på ”Coppa hösten 2010 del 2

  1. Idealt är runt 15 grader. Den hänger ute på inglasad balkong nu så den borde ”peppar peppar” hålla sig mellan 10 och 15 grader.

  2. gott, min plan är att hänga det i matkällaren och där är det ca 10-15 grader beroende på hur långt gången vintern är. Jag har inspirerats av detta och igår inköptes tubbandage på apoteket med hjälp av två entusiastiska biträden. Nästa steg är att lägga en beställning hos Szabos chark som för övrigt är ett fantastiskt ställe. Se länk: http://www.szaboshemchark.se/

  3. Ping: Tidig provsmakning av Coppa hösten 2010 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s