Pancetta arrotolato hösten 2010 del 2


Pancettan har nu legat på insaltning i 5 dagar och det har blivit dags att lufttorka den.

Du behöver.

  • Insaltad pancetta.
  • Vitt vin.
  • Svartpeppar, krossad.
  • Torkad chili, krossad.
  • Torkad rosmarin.
  • Hackad vitlök.

Gör så här.

  1. Torka av pancettan.
  2. Skölj och massera pancettan med vitt vin.
  3. Krydda ”köttsidan” med svartpeppar, chili, vitlök och rosmarin.
  4. Rulla pancettan tajt så att fett sidan kommer utåt.
  5. Bind pancettan hårt. Det får inte finnas några luftfickor i den.
  6. Pancettan ska nu lufttorka i minst 2 månader.
Annonser

En reaktion på ”Pancetta arrotolato hösten 2010 del 2

  1. Ping: Provsmakning av pancetta arrotolato hösten 2010 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s