Ljummen blomkålssallad med oliver och paprika


Det här är en ljummen sallad med ångkokad blomkål. Man gör den färdig och låter den sedan dra minst en timme i rumstemperatur. Receptet hittade jag i Cucina Di Calabria.

Du behöver.

  • Ett blomkålshuvud, delad i buketter.
  • Några skalade och bankade vitlöksklyftor.
  • Svarta oliver, urkärnade.
  • Röd paprika.
  • Rödvinsvinäger.
  • Olivolja.
  • Salt.
  • Flatbladig persilja, hackad.

Gör så här.

  1. Grilla, skala strimla paprika.
  2. Ångkoka blomkålen drygt 5 minuter eller tills den är färdig.
  3. Blanda blomkål, olivolja, vinäger, paprika, oliver och vitlök. Salta.
  4. Låt salladen dra minst en timme i rumstemperatur.
  5. Strö över persilja och servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s