Pancetta arrotolato hösten 2010 del 1


Pancetta arrotolato är pancetta som är ihoprullad i en rulle. Den görs i princip på samma sätt som Pancetta tesa men rullas ihop innan lufttorkningen istället för att torka som den är. Pancetta tesa används nästan uteslutande till matlagning och har bara ett par veckors lufttorkning medan pancetta arrotolato ofta äts som salumi och ska lufttorka minst 2 månader innan den används.

För 1.145 g kött behöver du.

  • Sidfläsk (1.145 g)
  • 29 g salt
  • 20 g socker
  • Några torkade chilifrukter
  • Några kvistar Rosmarin, repade.
  • 2 vitlöksklyftor
  • Några Enbär
  • Några lagerblad
  • 14 g svartpeppar

Gör så här.

  1. Ta bort skinnet från sidfläsket och trimma det så att det är jämt och slätt.
  2. Stöt kryddorna i en mortel.
  3. Gnid in köttet noga med kryddorna. Se till att komma åt överallt.
  4. Lägg köttet och kryddorna i en väl försluten plastpåse. Stoppa in påsen i kylskåpet i mellan 3 till 5 dagar. Vänd och massera dagligen.

Fortsättning följer.

Annonser

En reaktion på ”Pancetta arrotolato hösten 2010 del 1

  1. Ping: Pancetta arrotolato hösten 2010 del 2 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s