Pappardelle med grisköttsragu


Det här är en enkel ragu från Kalabrien. Vanligtvis brukar man inte blanda vitlök och lök i samma rätt men i Kalabrien förekommer det ganska ofta. Det blir en karakteristisk och väldigt god smak. Jag använde köttet ifrån sidan. Det kanske var i fetaste laget, men gott blev det. Ragun ska serveras med äggpasta. Jag använde pappardelle.


Du behöver.

  • Vitlök, hackad.
  • Lök, hackad.
  • Hackad flatbladig persilja.
  • Griskött, i kuber.
  • Rött vin.
  • Hela burktomater, grovt hackade med det mesta av spadet.
  • Torkad chili.
  • Riven pecorino.
  • Äggpasta.

Gör så här.

  1. Bryn löken och hälften av persiljan i olivolja på svag värme tills den mjuknar.
  2. Höj värmen och bryn köttet tills det får färg.
  3. Lägg i vitlöken och bryn någon minut. Akta så att vitlöken inte bränns.
  4. Häll i rödvin, skrapa upp från botten och låt det koka bort under omrörning.
  5. Lägg i tomater, chili och resten av persiljan. Salta. Låt det puttra sakta under lock i en timme.
  6. Koka pastan.
  7. Blanda pasta, sås och pecorino.
  8. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s