Guanciale sensommaren 2010 del 1


Jag har gjort Guanciale förut och den här gången tänkte jag göra lite annurlunda. Jag utgår ifrån Babbo’s recept men tänker massera den med vitt vin och krydda med svartpeppar efter en veckas lufttorkning.

Jag använde

  • Griskind 523 g
  • Salt 40 g
  • Socker 40 g
  • Svartpeppar 8.6 g
  • 1 stort knippe färsk timjan

Gör så här.

  1. Finfördela och blanda kryddorna.
  2. Knid in och massera köttet med krydderna. Se till att komma åt överallt.
  3. Lägg köttet och kryddorna i en väl försluten plastpåse.
  4. Lägg påsen i kylskåpet i 5 till 7 dagar. Vänd och massera dagligen.

Fortsättning följer.

Annonser

En reaktion på ”Guanciale sensommaren 2010 del 1

  1. Ping: Guanciale sensommaren 2010 del 2 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s