Enkel lammragu med tagliatelle


Det här är en enkel lammragu som serveras till pasta. Traditionellt så ska den göras på fårkött men det har blivit välidigt svårt att få tag på. Jag lät benen koka med ragun för få mer smak. Lardon kan man byta ut mot pancetta.

Du behöver.

  • Lammkött skuret i bitar.
  • Lök, skivad.
  • Selleri, hackad.
  • Morot, hackad.
  • Lardo, fint hackad.
  • Hela burktomater, grovt hackad.
  • Ett litet glas vitt vin.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Bryn löken, morötterna, sellerin och lardon i olivolja tills den mjuknar och får lite färg.
  2. Lägg i köttet och och bryn det tills det får färg.
  3. Salta och peppra.
  4. Häll i vinet, skrapa upp eventuellar rester och låt vinet reducera.
  5. Häll i tomtarerna och låt ragun puttra under lock tills köttet är färdigt och mört. Jag lät den gå ungefär 2 timmar.
  6. Ta upp eventuella ben, ta bort köttet och lägg tillbaka det i grytan.
  7. Servera till pasta. Jag använde tagliatelle.
Annonser

2 reaktioner på ”Enkel lammragu med tagliatelle

  1. Hej Daniel
    Det här receptet gjorde vi fast med coppa istället i söndags. Vi var 3 personer som nästan trillade av stolen så gott det var. Något av det bästa jag smakat i pastaväg.

    Stort tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s