Tagliatelle med zucchini och paprika


Enkel och god pastarätt från Kalabrien, beskriven i ”La Cucina: The Regional Cooking of Italy”.

Du behöver.

  • Lök, tunnt skivad.
  • Vitlök, finhackad.
  • Zucchini, skuren i kuber.
  • Paprika, skalad genom att rostas och skuren i strimlor.
  • Tomater, skalad genom att rostas, urkärnad och hackad.
  • Tagliatelle.
  • Riven pecorino.
  • Torkad oregano.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Bryn löken på svag värme tills den mjuknar och får lite färg.
  2. Tillsätt Zucchini och låt den brynas ett på lite högre värme.
  3. Lägg i vitlöken och låt det brynas någon minut utan att brännas.
  4. Lägg i tomater, paprika, oregano, salt och peppar.
  5. Låt såsen puttra på svag värme under lock tills den är bra, cirka 20 minuter.
  6. Koka tagliatelle tills den är något underkokt.
  7. Lägg i pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten och koka ihop pastan med såsen under hög värme någon minut.
  8. Dra pastan från värmen och rör i osten.
  9. Servera.
Annonser

2 reaktioner på ”Tagliatelle med zucchini och paprika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s