Pappardelle med vildsvinsragu


Det här är första gången jag provar att laga vildsvin. Vi har ganska mycket vildsvin i Sverige för närvarande men problemet är att det är ganska omständligt att ta hand om köttet. Det innehåller tyvärr ganska ofta trikiner och måste kontrolleras noga. Smaken ska tydligen kunna variera väldigt mycket beroende på vad vildsvinen har ätit. Det köttet jag fick tag på hade en tydlig ganska söt viltsmak. Jag gjorde en klassisk italiensk ragu med pappardelle. Pappardelle är en bredare variant av tagliatelle och görs med mjöl och ägg.

Marinera köttet

Köttet ska först marineras minst 12 timmar innan man gör ragun.

Du behöver.

  • Vildsvinskött, jag använde file.
  • Rödvinsvinäger.
  • Rött vin.
  • Färska rosmarinkvistar.
  • Vitlöksklyftor, skalade och bankade.
  • Salt.

Blanda vinäger, vin, vitlök och salt. Marinera köttet i minst 12 timmar.

Vildsvinsragu

Du behöver

  • Marinerat vildsvinskött, avtorkat och skuret i bitar.
  • Flatbladig persilja, hackad.
  • Lök, fint skivad.
  • Pancetta, fint hackad.
  • Rödvin.
  • Olivolja.
  • Torkad chili, smulad.
  • Tomater på burk, grovt hackad och med spad.

Gör så här.

  1. Bryn vildsvinsköttet på hög värme tills du får bra färg. Ta bort eventuell vätska som köttet avger. Ta upp köttet.
  2. Bryn persilja, lök och pancetta på låg värme några minuter.
  3. Lägg i köttet, rödvin, tomtater, chili. Salta.
  4. Låt ragun puttra i cirka två timmar eller tills köttet är gaffelmört. Tillsätt eventuellt lite vätska, till exempel köttfond, om det blir för torrt.

Pappardelle med vildsvinsragu

Koka pappardelle tills den är något underkokt, Blanda med vildsvinsragun under värme. Servera med riven pecorino.

Annonser

3 reaktioner på ”Pappardelle med vildsvinsragu

  1. Ja men jag undrar om det du säger att köttet ofta innehåller trikiner stämmer. Vet att man funnit trikiner från ett vildsvin i Småland men det var det första på evigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s