Pasta med blomkål och oliver


Det här är en enklare och rakare variant av pasta med brässerad blomkål som jag har skrivit om förut.


Du behöver.

  • Ett blomkålshuvud, delat i buketter.
  • Svarta oliver, urkärnade.
  • Vitlöksklyfta, bankad och hackad.
  • Olivolja.
  • Pasta.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Brässera blomkålen på låg värme tillasammans med vitlöken under lock i cirka 10 minuter.
  2. Lägg i oliverna.
  3. Koka pasta tills den är något underkokt.
  4. Blanda pastan, blomkålen och några slevar pastavatten.
  5. Salta och peppra.
  6. Koka pastan under omrörning tills den är färdig och såsen är krämig.
  7. Servera med nyriven svartpeppar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s