Pasta med ugnsstekta tomater


Jag gillar verkligen ugnsstekta tomater med vitlök, oregano och brödsmulor. Det här är ett lite märkligt men enkelt och väldigt gott sätt att kombinera det med pasta. Det kommer ifrån ”La Cucina: The Regional Cooking of Italy”.

Du behöver.

  • Tomater. Delade och urkärnade.
  • Torkad oregano.
  • Några vitlöksklyftor, hackade.
  • Brödsmulor.
  • Olivolja.
  • Salt.
  • Pasta, jag använde bucatini.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg tomaterna i en olivoljad ugnsfast form.
  3. Lägg lite vitlök, oregano och brödsmulor i varje tomatbit. Ringla olivolja över. Salta.
  4. Sätt in tomaterna i ugnen.
  5. Koka pastan. Försök att synka så att tomaterna är färdiga när pastan är färdig.
  6. Blanda pastan med tomaterna. Ta eventuellt mer olivolja och oregano.
  7. Servera.
Annonser

En reaktion på ”Pasta med ugnsstekta tomater

  1. Ping: Pasta med soltorkade tomater « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s