Kycklingdfylld enchilada med tomatsås


Det här är första gången jag provar att göra enchilada. Väldigt gott. Recepten kommer ifrån Authentic Mexican.

Pocherad och sönderriven kyckling

Det är tydligen ganska vanligt att pochera kycklingen i Mexico. Det passar bra för att man har ganska stora kycklingar. Jag trodde att det skulle bli ganska torrt men eftersom man låter kyckligen dra sig i lite vätska under värme blir det ganska saftigt.

Du behöver.

  • Kycklingbröst, halverad.
  • Lök, grovt hackad.
  • Torkad mejram och timjan.
  • Lagerblad.
  • Vatten.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Koka upp vatten och lök.
  2. Lägg i kycklingen. Koka upp och skumma av.
  3. Lägg i mejram, timjan och lagerblad.
  4. Sjud i 13 minuter. Låt kycklingen svalna i spadet.
  5. Riv sönder kycklingen.

Tomatsås med chili

Det här är en snabb tomatsås. Jag lade dock i lite för lite chili. Jag använde jalapeno som kan vara lite oberäknerlig i styrkan. Såsen blir väldigt god när man rostar tomaterna för att få bort skalet istället för att sjuda dom.

Du behöver.

  • Tomater.
  • Färsk grön chili efter smak, hackad med eller utan kärnor.
  • Hackad lök.
  • Vitlök, hackad.
  • Olja.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Lägg tomaterna under tokvarm grill så att skalet förkolnar. Ta ut tomaterna, skala och hacka grovt.
  2. Mixa tomater, lök, vitlök och chili så att det fortfarande finns konsistens kvar.
  3. Värm olja och lägg i såsen och låt det reducera tills du får en bra konsistens. Salta och dra från spisen.

Enchilada

Enchilidan ska inte grillas eller tillagas i ugnen utan bara bli varm.

Du behöver.

  • Finhackad lök.
  • Grädde.
  • Tortilla.
  • Skivad lök.
  • Skivad Rädisa.
  • Riven ost, till exempel parmesan.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm kycklingen i lite fond från kycklingkoket. Häll i lite grädde, lägg i löken och salta. Dra från spisen och håll varmt.
  3. Rör ut tomatsåsen med lite kycklingfonden och låt den puttra  så att den får bra konsistens. Håll varm.
  4. Lägg lite tomatsås på en tallrik. Vänd ett tortillabröd i såsen och vänd. Lägg i fyllning och rulla ihop. Lägg den i en ugnsfast form. Upprepa för varja tortilla.
  5. Häll resten av såsen över och täck med folie. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter tills enchiladan blir varm.
  6. Ta ut ur ugnen, lägg på riven ost, garnera med lökringar och rädisor.
  7. Servera.

Annonser

2 reaktioner på ”Kycklingdfylld enchilada med tomatsås

  1. Ping: Mole poblano med kyckling « Coppa rules

  2. Ping: Tacos med riven kyckling och Salsa de Chile de Arbol « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s