Tomat och brödsallad


Det här är en riktigt god och ganska matig sommarsallad. Den krävs bra tomater och bra bröd, resten kan man improvisera. Så här gjorde jag den idag.

Du behöver.

  • Bra mogna tomater, tärnade.
  • Vitlöksklyfta, grovt skuren.
  • Torkad oregano.
  • Salt.
  • Olivolja.
  • Några skivor bröd, några dagar gammalt.
  • Vitvinsvinäger.
  • Basilika, riven.
  • Bladpersilja, hackad.
  • Gaeta oliver, urkärnade.
  • Kapris.
  • Lätt kokade bönor.

Gör så här.

  1. Blanda tomater, olivolja, vitlök, salt och oregano i en skål. Låt salladen dra 1 halvtimme. Ta bort vitlöken.
  2. Ta en stor skål med iskallt vatten och blanda i salt.
  3. Lägg i brödet tills det mjuknar utan att bli soggigt.
  4. Ta upp brödet, krama ur vattnet, riv det i lagom bitar, lägg det i en salladsskål och dutta på vinäger.
  5. Blanda brödet med tomatsalladen, oliverna, kaprisen, persiljan, basilikan och bönorna.
  6. Servera genast eller låt det dra ett tag i rumstemperatur.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s