Risotto med kronärtskocka


Det här är verkligen otroligt gott, särskilt om man tycker om kronärtskocka. Receptet kommer ifrån The Fine Art of Italian Cooking.

Du behöver.

  • 1 kronärtskocka.
  • 1 citron.
  • 1 vitlöksklyfta, grovt hackad.
  • Flatbladig persilja, grovt hackad.
  • Pancetta, grovt hackad.
  • 1 rödlök, finhackad.
  • Arborioris.
  • Köttfond.
  • Riven parmesan.
  • Olivolja.
  • Smör.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Lägg kronärtskockan i en skål med vatten och en halvad citron en halvtimme.
  2. Rensa kronärtskockan, och hacka den i bitar.
  3. Bryn kronärtskockan med pancetta, vitlök och persilja i olivolja lätt i cirka 10 minuter. Salta och peppra och brässera lätt med lite vatten i ytterligare 10 minuter eller tills kronärtskockan är mjuk. Dra från spisen och täck med lock.
  4. Bryn löken i smör tills den mjuknar och får lite färg. Lägg i riset och rör runt ett par minuter.
  5. Tillsätt fonden, en skopa i taget, och låt det koka in. Fortsätt tills riset är al-dente och dra det ifrån spisen.
  6. Rör i kronärtskockan, parmesan och en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera.
Annonser

2 reaktioner på ”Risotto med kronärtskocka

  1. Har kollat runt lite, gillar det jag ser. Hittade dig av en slump. Kommer att gå in fler gånger. Tack för det jag sett. Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s