Tidig provsmakning av Sopressata våren 2010


Jag har provsmakat sopressatan efter ungefär 5 veckor. Den hade tappat ganska mycket vikt och den kändes relativt fast. Konsistensen var bra men ganska mjuk. Det märks att det är 30% fett. Den kan nog hänga minst en månad till utan att bli för hård. Smaken var mild med en lätt syrlighet och bra sälta. Mögelkulturen har också utvecklats ganska bra och gett en mild god smak. På det hela taget är jag mycket nöjd med resultatet och det ska bli spännande att se hur den åldras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s