Kyckling med tomater och paprika


Det här är en Kalabrisk variant av Kyckling Cacciatora med paprika istället för rosmarin.

Hur man än gör den här rätten har man två rätter i ett. Det mesta av såsen använder man till pastasås och resten serveras till kycklingen.

Du behöver.

  • 1 kyckling delad i 8 till 10 delar.
  • 1 röd och 1 grön paprika, skuren i bitar.
  • Flatbladig persilja, hackad.
  • 1 burk hela tomater, grovt hackade.
  • 1 grovt hackad gul lök.
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor.
  • Torkad chili efter smak, krossad.
  • Salt.
  • Olivolja.
  • Pasta.

Gör så här.

  1. Bryn löken i olivolja tills den mjuknar.
  2. Tillsätt vitlöken och bryn några minuter.
  3. Ta upp löken, men inte oljan, och lägg den åt sidan.
  4. Fräs paprikan i cirka 10 minuter tills den fått färg.
  5. Ta upp paprikan och lägg undan den tillsammans med löken.
  6. Bryn kycklingen tills den har fått färg, cirka 10 minuter.
  7. Lägg i tomater, chili och salt.
  8. Sänk värmen och låt den puttra cirka 25 minuter under lock. Vänd på kycklingen då och då.
  9. Lägg i löken och paprikan och låt det puttra ett par minuter eller tills kycklingen är färdig.
  10. Servera pasta med sås och lite parmesan.
  11. Servera kycklingen med lite sås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s