Orecchiette med broccoli och sardeller


Det här är ännu en klassisk pastarätt, den här gången från Apulia. Enkelt och snabbt men kräver bra timing. Den bygger till stor del på att du har en speciell pastastort som heter Orecchiette men det fungerar med annan torkad pasta. Orecchiette är dock lite skrovlig och har en förmåga att suga upp såsen perfekt.

Du behöver.

  • Broccoli, delat i buketter.
  • Några sardeller i olja, fint hackad.
  • Torkad chili.
  • Olivolja.
  • En vitlöksklyfta, lätt krossad.
  • Orechiette.
  • Pecorino romano.

Gör så här.

  1. Koka upp pastavatten och lägg i pastan.
  2. Värm olivolja och lägg i vitlöksklyftan. Pressa den mot kanten. Ta ur den när den har fått lite färg.
  3. Lägg i chili.
  4. Lägg i sardeller, krossa, rör om tills dom har löst sig. Akta värmen så att sardellerna inte bränns vid.
  5. Ta sardellsåsen från värmen.
  6. Lägg i broccolin i pastavattnet några minuter innan pastan är färdig.
  7. När pastan och broccolin är färdig lägger du i dessa i sardellsåsen och rör om under värme.
  8. Ta kastrullen av värmen och rör i osten.
  9. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s