Risotto med ärtor


Det här är ännu ett recept av Artusi. Man gör ärtorna först med vitlök, pancetta och persilja. Sedan gör man en enkel risotto med lök och blandar i ärtorna och parmesan på slutet. Enkelt och gott. Ärtor och pancetta passar väldigt bra ihop. Det här är den enklaste varianten av det här receptet. Man kan byta ut vattnet mot köttfond om man vill ha mer botten.

Du behöver.

  • Ärtor, frysta.
  • Vitlök, finhackad.
  • Pancetta, hackad.
  • Persilja, finhackad.
  • Hackad lök.
  • Risottoris.
  • Riven parmesan.
  • Smör och olivolja.
  • Kokande vatten.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Bryn pancetta, vitlök och persilja i olivolja tills vitlöken har fått färg.
  2. Blanda i ärtorna och blanda runt.
  3. Tillsätt lite vatten och koka bort det mesta under något minut och dra från spisen.
  4. Bryn löken i en annan kastrull i smör och olivolja tills den får färg.
  5. Tillsätt riset och låt det brynas något minut.
  6. Tillsätt vatten, slevvis. Låt vattnet koka in i riset innan du tillsätter mer.
  7. När riset är al-dente så tillsätter du en klick smör, parmesan och ärtorna. Rör om och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s