Pasta med tomat- och olivsås


Jag har fått en ny kokbok som jag har börjat laga mat ur, Cucina Di Calabria av Mary Amabile Palmer. Väldigt gott, mycket vegetariskt och ganska starkt . En märklig sak är att man blandar lök och vitlök i samma rätt. Det brukar anses att det tar ut varandra. Resultatet blir dock väldigt bra. Det här är en tomatsås med chili, oliver och basilika.

Du behöver.

  • Hela tomater på burk, grovt hackade.
  • En liten lök, grovt hackad.
  • Några vitlöksklyftor, fint hackade.
  • Kalamataoliver, urkärnade och halverade.
  • Krossad torkad chili.
  • Grovt hackad bladpersilja.
  • Grovt riven basilika.
  • Salt.
  • Torkad pasta.

Gör så här.

  1. Bryn löken i olivolja tills den blir genomskinlig.
  2. Lägg i vitlöken och låt den brynas några minuter.
  3. Lägg i tomater och låt såsen puttra på svag värme i 20 minuter.
  4. Lägg i oliver, persilja, basilika, chili och salt. Rör om och låt det puttra ett par minuter till.
  5. Koka pasta och blanda med såsen. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s