Coppa våren 2010 del 3


Coppan har saltat i 7 dagar till och det har blivit dags att lufttorka den. Det är nu man kryddar den och jag har valt svartpepper, torkad chili och fänkålsfrön. Jag fick inte tag på stora nötfjälster så jag har använt elastiskt tubbandage istället.

Till en coppa som väger 1842g behöver du.

  • Vitt vin.
  • 1,3 msk svartpepparkorn.
  • 1 msk fänkålsfrön.
  • 0,5 msk torkad chili.

Gör så här.

  1. Mortla kryddorna fint.
  2. Skölj av köttet och torka av det.
  3. Skölj och gnid in köttet med vin.
  4. Fördela kryddorn på köttet.
  5. Stoppa in köttet elastiskt tubbandage och bind det som en stek.
  6. Häng upp coppan och lufttorka den i minst 3 månader.

Fortsättning följer.

Annonser

6 reaktioner på ”Coppa våren 2010 del 3

  1. Ping: Provsmakning av Coppa våren 2010 « Coppa rules

  2. Hej

    Blev sugen på att göra en Coppa så precis som du gjort den. Förstår saltnigen och hur man ska slå in den innan torkningen.

    Frågan är var kan man torka den? Temp? Fuktighet? Skulle vilja ha den i källaren men där är det väl för kallt.

    Tacksam för svar.

  3. Man vill ha 15 grader och 70 procent luftfuktighet. Jag har hittills hängt min på en inglasad balkong. Det fungerar bra men man blir väldigt bunden till säsong (höst och vår). Jag har precis investerat i ett kylskåp och en termostat, https://copparules.wordpress.com/2011/06/17/lufttorkning/. Luftfuktigheten får man enklast till genom en skål med vatten. På det här sättet får man bättre kontroll på både temperatur och luftfuktighet.
    Källaren skulle dock kunna fungera om den har bra temperatur och luftfuktighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s