Köttet har nu legat och saltat i 7 dagar. Det har fällt ganska mycket vätska och blivit fastare. Färgen har också blivit lite mörkare. Påminner lite om rimmat fläsk.
Jag sköljde först av köttet med vatten, torkade av det, sköljde jag det i vitt vin och gned in det med drygt 40 g salt. Väl försluten plastpåse och kylen i 7 dagar till. Jag använde så pass mycket salt för att jag tänkte låta den salta in i 2 omgångar inte 3.
Jag har inte fått tag på stora nötfjälster. Det största jag har hittat är 50-55 mm och jag behöver dubbelt så stora. Jag kunde inte ens hitta konstgjorda fjälster. Jag funderar därför på att använda elastiskt tubbandage istället. Det borde fungera ganska bra. Det här liknar mer och mer egyptisk balsamering.
Fortsättning följer.
Pingback: Coppa våren 2010 del 3 « Coppa rules