Coppa våren 2010 del 2


Köttet har nu legat och saltat i 7 dagar. Det har fällt ganska mycket vätska och blivit fastare. Färgen har också blivit lite mörkare. Påminner lite om rimmat fläsk.

Jag sköljde först av köttet med vatten, torkade av det, sköljde jag det i vitt vin och gned in det med drygt 40 g salt. Väl försluten plastpåse och kylen i 7 dagar till. Jag använde så pass mycket salt för att jag tänkte låta den salta in i 2 omgångar inte 3.

Jag har inte fått tag på stora nötfjälster. Det största jag har hittat är 50-55 mm och jag behöver dubbelt så stora. Jag kunde inte ens hitta konstgjorda fjälster. Jag funderar därför på att använda elastiskt tubbandage istället. Det borde fungera ganska bra. Det här liknar mer och mer egyptisk balsamering.

Fortsättning följer.

Annonser

En reaktion på ”Coppa våren 2010 del 2

  1. Ping: Coppa våren 2010 del 3 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s