Kalvinnanlår med marsalasås


Det här är enkelt, snabbt och väldigt gott. Tricket är att inte låta köttet tillagas för länge. Ta fram köttet ett tag innan du ska tillaga det så att det inte är kylskåpskallt.

Du behöver.

  • Tunna skivor av kalvinnanlår.
  • Vetemjöl.
  • Marsala.
  • Smör och olja.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Värm en panna med hälften smör och hälften olja.
  2. Vänd köttet i mjöl och stek den någon minut på var sida under hög värme.
  3. Ta upp köttet. Salta och peppra.
  4. Häll i marsala och skrapa upp eventuella rester på botten.
  5. Låt vinet koka bort tills såsen tjocknar. Lägg i en klick smör och eventuellt spad från köttet.
  6. Lägg i köttet i såsen och vänd det ett par gånger.
  7. Servera.
Annonser

En reaktion på ”Kalvinnanlår med marsalasås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s