Spaghetti med stekt ägg och rostad paprika


Det här är en ganska oväntad men god kombination. Rostad paprika, vitlök och kapris. Man får en blandad konsistens av linguine, ströbröd, fast vita och krämig gula. Jag tycker att pecorino passar bäst men man kan också ha parmesan. Receptet kommer ifrån Naples At Table av Arthur Schwartz.

Du behöver

  • Spaghetti eller ännu hellre linguine
  • Några röda eller orange paprikor
  • Finhackad vitlök.
  • Kapris.
  • Hackad bladpersilja.
  • Ströbröd.
  • Olivolja
  • Salt och peppar.
  • Några ägg.

Gör så här.

  1. Rosta och skala paprikorna.
  2. Skär paprikan i strimlor och blanda den med vitlöken, kaprisen och persiljan. Salta och peppra.
  3. Lägg blandningen i en ugnsfast form. Strö på ströbröd och olivolja.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Det här kan vara lite knepigt att synka. Koka pastan, ställ in paprika blandningen i ungen och stek äggen i lite olivolja (fast vita och rinnig gula).
  6. Lägg upp pastan i en skål. Blanda i paprikablandningen och äggen. Ha sönder äggen medans du blandar.
  7. Servera, eventuellt med riven pecorino eller parmesan.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s