Tomatsås på färska tomater


Det här är ett av dom mer klassiska recepten på tomatsås. Det är en grundsås som man får salta och tillsätta olja när man ska använda den. Genom att köra såsen genom en sil eller matkvarn så får man bort både skinnet och kärnor vilket gör att smaken är mild och söt.

Du behöver.

  • Tomater, halverade.
  • Lite morötter, grovt skurna.
  • Selleri, grovt skuren.
  • Lök, grovt skuren.
  • Bladen av några kvistar bladpersilja.
  • Några blad basilika.
  • En skalad vitlöksklyfta.

Gör så här.

  1. Lägg allt i en kastrull och låt det puttra under lock i cirka 1 och halv till 2 timmar.
  2. Passera såsen genom en sil eller matkvarn.
  3. Reducera eventuellt såsen om den är för vattnig.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s