Kalvrullader med pancetta i tomatsås


En enkelt, snabbt och väldigt gott. Man brukar ofta göra kalvrullader med prosciutto men man får en något vildare och grövre smak med pancetta tycker jag. Grundreceptet kommer ifrån ”The Essentials of Classic Italian Cooking” av Marcella Hazan men jag har modifierat det lite.  Såsen blir väldigt bra och man kan med fördel lägga undan lite och servera med pasta.

Du behöver.

  • Tunna, utplattade skivor kalv. Jag använde innanlår men det borde fungera med kalvhare.
  • Tunna skivor av pancetta.
  • Riven parmesan.
  • Olivolja
  • Salt och malen svartpeppar.
  • Chiliflingor.
  • Ett litet glas vitt vin.
  • En burk hela tomater, grovt hackade med spad.

Gör så här.

  1. Lägg kalven på ett platt underlag.
  2. Lägg på pancetta så att det täcks.
  3. Strö parmesan ovanpå.
  4. Rulla ihop kalven och fäst med en tandpetare.
  5. Bryn rulladerna i olivolja tills dom har fått fin färg.
  6. Ta upp rulladerna, dra ut tandpetarna, salta och peppra.
  7. Om du har lite pancetta kvar så finhackar du den och bryner den någon minut i samma panna som du har brynt rulladerna i.
  8. Häll i vinet, skrapa upp eventuella rester från botten och låt den koka bort.
  9. Lägg i tomaterna, chilin och lite salt.
  10. Koka tomatsåsen tills den är färdig (oljan flyter upp).
  11. Lägg i rulladerna och låt dom puttra ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger.

Annonser

En reaktion på ”Kalvrullader med pancetta i tomatsås

  1. Ping: Pancetta och Guanciale våren 2011 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s