Lardo del 2


Lardon har legat på insaltning under press i 12 dagar. Den har pressats ihop till hälften och tappat ganska mycket vätska Jag tog ut den och torkade av kryddorna. Sedan gjorde jag ett hål i ena hörnet så att jag kunde sätta i en ögla. För att skydda fettet mot solljus när den lufttorkas så lindade jag in den i gasbinda innan jag hängde upp den. Efter lite funderande på om jag skulle hänga lardon ute eller i kylskåpet så bestämde jag mig för ute. Den ska nu hänga och lufttorka 18 – 24 dagar innan den kan användas.

2 reaktioner på ”Lardo del 2

  1. Måste først sæga att din blogg ær otroligt snygg. Sen att recepten ær ænnui bættre ær ju bara positivt.
    Hur går det med Lardon?

    Jag har ett litet problem sjælv. Saltade mina griskinder i sex dygn. Skøljde av saltet och torkade noga. Hængde upp och nu har de hængt i ca 3 veckor. På den sida som hænger neråt på kinden ær dær ett par stælle som ær helt ”sladdriga”. Resten av kinden verkar torka fint men dessa små stælle ær helt mjuka. Jag tyckte att jag var otroligt noga nær jag saltade och masserade varje dag. Jag har rættså høg fuktighet nær jag torkar och cirka 5 grader. Pancettan som hænger sidan om ær otroligt spænstig.
    Har du någon ide?

  2. Det kan vara det att din inte har saltat igenom på alla ställen. Du skulle kunna försöka att sänka luftfuktigheten för att se om det blir bättre. Kylskåp har till exempel låg luftfuktighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s