Färdig Toskansk fänkålssalami


Jag provade den toskanska fänkålssalamin till nyår när den var 3 månader. Nu efter 4 månader är den bra på samma sätt men ännu bättre. Jag tror att hemligheten till att den är så god är att fermenteringen har fungerat väldigt bra. Mitt första försök att göra salami, Salame Toscano, blev lite för torr och den hade inte en bra utvecklad fermentering. Jag tror att det faktum att den har legat i aska istället för att lufttorka har bidragit till att fermenteringen och möglet har utvecklats så bra.

Annonser

6 reaktioner på ”Färdig Toskansk fänkålssalami

  1. Ping: Salami våren 2011 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s