Anisette del 1


Det här är en anislikör som finns beskriven i Science in the Kitchen and the Art of Eating Well. Man använder samma recept för att göra limoncello men med anisfrön istället för citroner. Jag har inte provat receptet förut så det ska bli spännande att se hur det blir.

Jag gjorde på 4 dl sprit och använde följande.

  • 4 dl sprit.
  • 25 gr anisfrön.
  • 400 gr socker.
  • 5 dl vatten.

Gör så här.

  1. Blanda sprit och anisfrön i en burk.
  2. Blanda socker och vatten i en annan burk.
  3. Låt stå 8 dagar.
  4. Filtrera spriten genom ett fint filter. Låt stå 1 dag.
  5. Blanda anisspriten med sockerlösningen.
  6. Låt stå 15 dagar, skaka lite då och då.
  7. Filtrera en gång till.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s