Pasta med ärtor


Den pancetta som jag använder nu har hängt och lufttorkat i snart 3 månader. Jag började använda den efter en månad och den smakar bara bättre och bättre. Den har blivit fastare och mörkare i köttet över tiden och har inget av den lite råa konsistens som ung pancetta kan ha. Jag brukar spara skinnet och frysa in för att kunna ha i soppor och långkok.

Pancetta och ärtor är en väldigt bra kombination, ungefär som pancetta och paprika. Om man använder mynta istället för persilja så blir det ytterligare en dimension.

Du behöver.

  • Ärtor, tinade frysta går bra.
  • Pancetta skuret i bitar.
  • 1 Finhackad lök.
  • Finhackad persilja eller mynta.
  • Pasta, till exempel penne.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.
  • Riven parmesan.

Gör så här.

  1. Bryn lök och pancetta i olivolja tills löken mjuknar, cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt ärtor och rör om cirka en halv minut. Salta och peppra försiktigt. Låt ärtorna vila.
  3. Koka pastan tills den är några minuter från färdig.
  4. Blanda ärtorna, pastan och ett par slevar pastavatten.
  5. Koka in pastavattnet under hög värme, under omrörning, ett par minuter tills pastan är färdig.
  6. Ta pastan från värmen och rör i parmesan och persilja eller mynta och låt det vila under lock ett par minuter.
  7. Servera med parmesan vid sidan av.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s