Minestrone med ris och pesto


Det här är en väldigt god soppa. Den är fyllig och mättande. Soppan tar tid att göra men den passar bra att frysa. Den blir bara bättre när den värms upp igen.

För att göra grundsoppan så behöver du följande.

  • Zucchini, tärnad.
  • Lök, fint strimlad.
  • Selleri, tärnad.
  • Morötter, tärnade.
  • Potatis, tärnad.
  • Savoykål, strimlad.
  • Haricot verts, skuren i bitar.
  • Kokta cannelini-bönor, utan vätska.
  • Hela burktomater med vätska, grovt hackad.
  • Bra köttfond.
  • Kant från en parmesanost.
  • Olivolja och smör.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Bryn löken tills den blir gyllenbrun i olivolja och smör.
  2. Lägg till och sautera i tur och ordning följande.
    1. Morötter.
    2. Selleri.
    3. Potatis.
    4. Haricot verts.
    5. Zucchini.
    6. Savoykål.
  3. Fortsätt och bryn några minuter.
  4. Häll på köttfonden, tomaterna, ostkanten och salta försiktigt.
  5. Låt soppan sakta koka under lock i 2,5 timmar.
  6. Sätt till bönorna och låt det sakta koka i en halvtimme till.
  7. Ta bort ostkanten.

Soppan är nu färdig att serveras men den tjänar på att värmas upp på nytt. Jag brukar frysa in den.

Man man göra en väldigt matig och god soppa baserad på ovanstående soppa. Man behöver följande.

  • Minestrone.
  • Lika mycket vatten som soppa.
  • Arborioris.
  • Salt och peppar.
  • Pesto.

Gör så här.

  1. Koka upp soppa, vatten och ris.
  2. Låt det koka tills riset är färdigt.
  3. Rör i pesto.
  4. Häll upp soppan i soppskålar och låt den svalna.
  5. Servera
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s